Ga direct naar de inhoud.

Workshops

Workshops

1. Wat is mijn bedrijf waard? - Florijnz Corporate Finance

Of u nu een bedrijf gaat verkopen of juist een bedrijf wilt overnemen; in beide gevallen is een goed onderbouwde waardebepaling van groot belang. Maar hoe wordt die waarde bepaald en wat zijn de belangrijkste waarderingsmethoden?

Lees meer

2. Juridische tips bij bedrijfsverkoop - DVAN

Als ondernemer wordt u ongetwijfeld op een bepaald moment geconfronteerd met de vraag of het tijd is uw bedrijf over te dragen. Binnen de familie, aan het management of aan een externe partij. Een belangrijke en spannende stap in uw carrière als ondernemer. Een intensief proces, waarbij een goede voorbereiding en een zorgvuldige uitvoering cruciaal zijn.

Lees meer

3. Een succesvolle deal - Marktlink

In de huidige overnamemarkt is de concurrentie groot: private equity partijen en strategische kopers zijn actiever dan ooit. Juist in deze marktomstandigheden is creativiteit nog belangrijker geworden en zijn zaken als netwerk, overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden cruciaal voor het het vinden van een geschikt bedrijf om over te nemen en het slagen van de deal.

Lees meer

4. Succesvol opvolgingstraject via een MBI - BuyInside

Of u nu een bedrijf ter overname zoekt of juist opvolging voor uw eigen bedrijf: in deze workshop staat het specifieke proces van de Management buy in (MBI) centraal. Hoe kunt u zich als MBI-er of verkoper verzekeren van een succesvol opvolgingstraject?

Lees meer

5. Crowdfunding bij overname - Knab Zakelijk

Om de financiering van een bedrijfsovername mogelijk te maken worden anno 2016 vaak meerdere financiële partijen en mogelijkheden ingezet. Crowdfunding kan daarbij een aantrekkelijke alternatieve financieringsvorm zijn. Maar hoe tuig je als ondernemer zo'n crowdfundingsactie op? En aan welke voorwaarden moet zo'n constructie voldoen?

Lees meer

6. Fiscaliteit

Wat zijn de belangrijkste fiscale aandachtspunten bij een fusie, overname of bedrijfsverkoop? Welke mogelijkheden zijn er om binnen een familie het bedrijf fiscaal vriendelijk over te dragen?

Lees meer

7. Ondernemen via Franchise

Eén van de manieren om de ondernemersarena te betreden, is als franchisenemer. In deze workshop ontdek je de voor- en nadelen van franchise, geven we je tips hoe jij de juiste franchise vindt en lichten we de verschillen tussen franchise en MBI toe.

Lees meer